Vi söker en teknisk säljare!

Teknisk säljare

Är du en person som gillar att ha kontakt med människor? Har du eget driv och jobbar effektivt både i grupp och på egen hand? Har du en positiv attityd och arbetsglädje? Är du lättlärd, engagerad och noggrann i ditt arbete och har högt kvalitetstänk? Just nu söker vi en teknisk säljare till Hjalmarssonlaget!

” Vi är ett företag med hög kompetens på medarbetarna vilket i förlängningen ger hög kvalité på utfört arbete vilket resulterar i nöjda kunder. Med min erfarenhet inom kvalitetsarbete så kommer vi tillsammans att utveckla företaget ytterligare till att göra Hjalmarssons till den självklara samarbetspartnern när det gäller stålkonstruktioner. Välkommen på en resa innefattande personlig utveckling och bli en medlem i gänget som ständigt arbetar med att överträffa våra kunders förväntningar” // Lars Nilsson Kvalitetsansvarig

Dina huvudsakliga uppgifter i rollen som Teknisk säljare är:

 • Att självständigt bearbeta nya och befintliga kunder i hela landet
 • Utföra teknisk behovsanalys och rådgivning ut mot kund
 • Driver hela säljprocessen från möte, offertarbete till avslut

Vårt erbjudande till dig: 

Hjalmarssons är ett familjeföretag som grundades 1985. Efter många års erfarenhet kan vi erbjuda en bred kompetens inom våra olika affärsområden. Tillverkning sker i vår verkstad i Sölvesborg. Vi deltar normalt redan vid projektinitiering och kan åta oss helhetsåtagande från förstudie till leverans. Tack vare en spridd geografisk placering finns vi alltid våra kunder nära till hands. Hjalmarssons värnar om fortsatt entreprenörsanda och driver mot framgång utifrån våra gemensamma grundvärderingar. Hos oss har du möjlighet att växa som medarbetare, vi värdesätter mångfald och strävar mot jämställdhet och via vår laganda nå gemensamma mål.

Som person känner du troligtvis igen dig på följande:

Vi söker dig som har lätt för att hitta balansen mellan teknikkunnande och säljförmåga, dvs. mellan teknisk förståelse och förmågan och motivationen i att göra affärer. Du har god förmåga att kommunicera på svenska såväl i tal som i skrift. Som person är du en lagspelare som utför ditt arbete på ett noggrant och kvalitetsmässigt sätt. Likväl som du kommer att tillhöra ett arbetslag så kommer du även att få arbeta en hel del självständigt. Det är viktigt att du trivs med detta samt att du trivs med att ha ett stort eget ansvar. Du är en driven person med framåtanda. Att arbeta på ett kundorienterat sätt är något du trivs med och där angelägen om att göra kunden nöjd. Du tar egna beslut och är angelägen om att hålla deadlines med hög kvalitet i ditt arbete.

För att lyckas i tjänsten som Teknisk säljare bör du ha följande kompetens:

 • Relevant utbildning inom försäljning och svetsteknik
 • Dokumenterad säljvana som kräver att du har god förståelse för kundens behov och kan ge en teknisk förklaring
 • Presentationsvana
 • Van att planera ditt eget arbete på ett effektivt sätt
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
 • Goda grundläggande datakunskaper
 • God samarbetsförmåga
 • B-körkort, en del resor kan förekomma

Vill du bli en del av Hjalmarssons?

Känner du att det här är något för dig? Välkommen med din ansökan! Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista datum för ansökan.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Malena Emeus, Verksamhetsutvecklare: malena.emeus@hjalmarssons.se, tel: 0702526179.

Varmt välkommen med din ansökan senast 31/5 2020.

Hjalmarssons förser utvalda kunder med kvalificerade produkter och tjänster inom stålkonstruktion, processrörs- och mekanisk installation samt underhåll.

Genom Hjalmarssons kundfokus, spetskompetens, erfarenhet, flexibilitet, soliditet, goda rykte samt förmåga att erbjuda helhetslösningar, strävar Hjalmarssons mot att alltid vara kundernas naturliga förstahandsval.

Vi anser att vår viktigaste tillgång är vår personal som vi förser med utbildningar och licenser enligt EU:s normer. Vår arbetsledning har riksbehörighet och EWS-utbildning inom tillverkning och montering av avancerade stålkonstruktioner (TR/stål). För oss handlar kvalitét om både hur vi jobbar och hur våra kunder upplever oss.

KHMS, Kvalité, Hälsa, Miljö, och Säkerhet är högprioriterat i vår verksamhet. Vårt mål är att få en olycksfri och miljövänlig arbetsplats med ett bra arbetsklimat.