Aktuellt

Mer om Hjalmarssons och våra projekt

Här kan ni läsa mer om vad som händer hos Hjalmarssons.

Säg hej till vår nya kollega!

För ett tag sedan sökte vi en produktionsledare och vi hälsar Magnus Rapp välkommen till Hjalmarssons.  “Arbetsuppgifterna här på Hjalmarssons blir att leda, fördela och planera jobben i verkstaden.”

Magnus har tidigare arbetat som produktionschef på ett annat liknande företag i branschen. Han är från Vä i Skåne och på fritiden blir det mycket handboll (som åskådare)!

JULKLAPP

Childhood är en av några fonder som vi på Hjalmarssons valt att stötta i jul. Så viktigt och med detta hoppas vi på en lite bättre värld!

GOD JUL!

Äntligen lyckades vi fånga den riktiga tomten på bild i verkstaden. God jul önskar vi på Hjalmarssons våra kunder, medarbetare, leverantörer och vänner!

Tågdepå i TV

Tågen rullar in snart, det går bra nu…

Vårt projekt tågdepå i Kärråkra har uppmärksammats och var med i tv. Projektet räknas vara klart våren 2020! https://www.svtplay.se/video/24701422/lokala-nyheter-skane/svt-nyheter-skane-3-dec-08-05-1

DIGITALISERING

Vad är egentligen digitalisering och vad innebär det? Vår verksamhetsutvecklare Malena Emeus vet. Hon ska den 30 januari berätta och inspirera andra att våga satsa på digitalisering inom företagande. Detta är något som vi på Hjalmarssons genomgår just nu; att digitaliseras och effektivisera vår verksamhet!

Var och när? Sparbankshallarna i Bromölla den 30 januari kl.7.30-9.00.

Intresserad att lyssna? Anmälan här: https://www.anpdm.com/public/event/RegistrationForm/424759407548455E467740

AVSLUTAR VECKAN MED ETT ARBETSPLATSBESÖK

Nu är vi på väg hem efter ett besök hos Martinssons i Umeå. På plats fick vi bland annat besöka huvudkontoret, deras sågverk och olika fabriker. Som avslut tittade vi på kulturhuset, det är ett av världens högsta limträhus som Hjalmarssons har fått äran att leverera stål till.

Vi tackar Martinssons för den här gången och önskar en trevlig helg!

VI STÅLSÄTTER ISHALLEN

Jössarinken i Mörrum ska bli större och Hjalmarssons kommer att utföra allt stålarbete. Allt från tillverkning till montage. Byggnationen av ishallen innebär inte bara ytterligare en isyta utan även omklädnings och domarrum, städcentral, förråd, vaktmästeri, tvättstuga och sliprum. På andra våningen kommer det byggas en loungedel som binder ihop Jössarinken till en enhet. Tillverkningen har redan satts igång och monteringen kommer ske i januari/februari. Håll utkik efter uppdateringar från projektet!

Illustrationerna framtagna av Sajt Arkitektstudio.

TJÄNSTEN ÄR TILLSATT, VÄLKOMMEN KERSTI

För några veckor sedan sökte vi en controller till oss då Hjalmarssons är i en förändringsprocess där vi vill skapa större kundnytta. Nu är Kersti en av oss och har precis påbörjat arbetet.

”Det är viktigt att vi i vårt förändringsarbete tänker att det ska vara lätt att göra rätt från början. Om vi utvecklar oss i vårt sätt att tänka, så kommer vi lättare att nå våra ambitioner till ett effektivare arbetssätt.”

– Kersti Svensson, Controller på Hjalmarssons

VI UTFÖR ÄVEN VS-ARBETEN

Idag är en av våra montörer ute och gör en totalinstallation på en förskola i Bromölla kommun.

VAD GÖR EN VERKSAMHETSUTVECKLARE PÅ HJALMARSSONS?

Hjalmarssons har under de senaste åren expanderat och vill ligga i framkant med digitalisering och effektivisera sina processflöden. För att göra detta på bästa sätt har vi anställt Malena Emeus, en erfaren ledare som drivit liknande verksamhetsförflyttningar och förändringsresor i IT-konsultbranschen. Vi låter henne svara på några frågor om vad en verksamhetsutvecklare kommer att göra hos oss.

Vad innefattar tjänsten? 
Vi har tillsammans skapat en målbild och en strategi över var vi som bolag vill vara framöver. Min roll blir att se till att hela organisationen tar sig dit.
Framför allt ska vi fokusera på att jobba (ännu) smartare!! En förändring ska genomföras om vi vet vilken nytta och effekt den bidrar med, finns det inget tydligt varför tillför den oftast ingenting!

Ska du göra detta själv?
Nej, vi jobbar som ett team. Varje medarbetare som sitter med en utmaning i sin roll har ofta själv svaret på vad som är den bästa lösningen. Mitt ansvar blir att coacha och stötta. Förändringsresor är många gånger jobbiga men hos Hjalmarssons finns det en vilja att hela tiden utvecklas vilket gör min roll enklare.

Var kommer digitaliseringen in i bilden?
Den digitala utvecklingen går ständigt framåt, där den skapar verksamhetsnytta och kundvärde ska den användas. På så sätt arbetar vi smartare! Kanske har den inte hunnit lika långt i vår bransch, framförallt inte i bolag av vår storleksordning. Vi vill ligga i framkant med den digitala utvecklingen för att kunna ge våra kunder den bästa kundupplevelsen man kan få i branschen.

Kommer det bli någon skillnad för kunderna? 
Vi kommer att bli ännu mer proaktiva och satsa på ökad service. Kunden ska fortsätta känna att vi levererar i tid med hög kvalité samtidigt som vi ökar vår volym.
Hjalmarssons kommer även fortsättningsvis vara det flexibla familjeföretaget men nu i en större kostym – med kunden i fokus!