VI SÖKER EN NY EKONOMICHEF

Ekonomichef

Är du en bred och controllerinriktad ekonomichef med goda redovisningskunskaper? Har du dessutom lätt för att kommunicera och bygga nätverk och på ett enkelt sätt kunna översätta och förklara för resten av organisationen hur aktiviteter påverkar det finansiella resultatet och kan anpassa informationen till olika mottagare? Just nu söker vi på Hjalmarssons en ekonomichef med erfarenhet från tillverkningsindustrin.

”Vår vision är att bli marknadsledande i Sverige, vi är lösningsorienterade och duktiga på det vi gör och sätter alltid kunden i fokus.  “ – Alice Welander, Marknadsansvarig på Hjalmarssons

Din roll i Hjalmarssonlaget

Som ekonomichef är du den som ansvarar och ta en ledande roll i det ekonomiska beslutsfattandet som påverkar vårt företag. Din framgång som ekonomichef kommer att spela en nyckelroll när det gäller att utveckla och genomföra finansiella förfaranden för att förbättra och behålla vårt företags finansiella hälsa. Du kommer att arbeta i nära samarbete med våra projektledare och övriga medarbetare och agera som en intern rådgivare för att säkerställa hög kvalitet på mål och resultat. Du kommer att rapportera till VD och tillhöra ledningsgruppen. Du kommer dessutom att ha personalansvar.

Dina huvudsakliga uppgifter i rollen som Ekonomichef är:

 • Ekonomiska rapporter
 • Redovisning, månads- och årsbokslut samt årsredovisningar
 • Skatter, deklarationer
 • Budget- och prognosarbete
 • Analys och uppföljning
 • Ekonomisk styrning
 • Leda och fördela ekonomiavdelningen löpande arbeten
 • Löpande driva och utveckla processer inom ekonomifunktionen
 • Rapportering samt utveckling och förbättring av ekonomiska rutiner och processer
 • Personalansvar
 • Ingår i ledningsgrupp

Vårt erbjudande till dig 

Hjalmarssons är ett familjeföretag som grundades 1985. Efter många års erfarenhet kan vi erbjuda en bred kompetens inom våra olika affärsområden. Tillverkning sker i vår verkstad i Sölvesborg. Vi deltar normalt redan vid projektinitiering och kan åta oss helhetsåtagande från förstudie till leverans. Tack vare en spridd geografisk placering finns vi alltid våra kunder nära till hands. Hjalmarssons värnar om fortsatt entreprenörsanda och driver mot framgång utifrån våra gemensamma grundvärderingar. Hos oss har du möjlighet att växa som medarbetare, vi värdesätter mångfald och strävar mot jämställdhet och via vår laganda nå gemensamma mål.

Som person känner du troligtvis igen dig på följande:

Du har en ekonomisk högskoleutbildning, dokumenterad erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete från tillverkningsindustrin samt några års erfarenhet i ledande befattning. Som person är du prestigelös lagspelare, ansvarstagande och har ett genuint intresse att alltid leverera med hög kvalitet. Att driva förändring motiverar dig och du försöker alltid effektivisera där det är möjligt. Du har förmågan att pendla mellan operativa och strategiska arbetsuppgifter och kan hantera periodvis hög arbetsbelastning och stressiga situationer.

För att lyckas i rollen krävs det att du har en mycket god analytisk förmåga, ett organiserat och strukturerat arbetssätt samt en god kommunikativ förmåga. Du trivs i rollen som ledare och använder dig av ett situationsanpassat ledarskap. Du vågar ta beslut och skapar tydlighet samtidigt som du ser individen och får dina medarbetare att växa.

För att lyckas i tjänsten som Ekonomichef bör du ha följande kompetens:

 • Akademisk examen inom ekonomi
 • Erfarenhet av att arbeta med metodiskt kvalitetsarbete för att förbättra kundupplevelse
 • Har ett siffersinne och tycker om att arbeta nära verksamheten
 • Vana att arbeta med affärs- och BI-system och kunna agera kravställare på dessa
 • Vana att arbeta i O365-miljö med stort intresse för att systematisera och förbättra

Det är även meriterande om du har/är

 • Vana vid och trivas med att jobba i lag
 • Noggrann, prestigelös, nyfiken och ansvarstagande och gillar att arbeta i en föränderlig och snabbrörlig miljö där samarbete är viktigt
 • Erfarenhet att jobba med digitaliseringsprocessen och nyfiken på digital utveckling och användning av IT-verktyg
 • Erfarenhet av att hålla i presentationer och workshops

Vill du bli en del av Hjalmarssons?

Välkommen med din ansökan! Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde så snart som möjligt.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Lotta Hjalmarsson, ekonomichef via mail lotta.hjalmarsson@hjalmarssons.se , telefon 0456-42002.

Din ansökan skickar du till vår HR-chef Malena Emeus malena.emeus@hjalmarssons.se . Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum 2021.02.28.

Med anledning av dataskyddsförordningen GDPR, ber vi dig att utesluta de sista fyra siffrorna i ditt personnummer samt ev. referenskontakter i din ansökan/CV.

Varmt välkommen med din ansökan!

Hjalmarssons förser utvalda kunder med kvalificerade produkter och tjänster inom stålkonstruktion, processrörs- och mekanisk installation samt underhåll.

Genom Hjalmarssons kundfokus, spetskompetens, erfarenhet, flexibilitet, soliditet, goda rykte samt förmåga att erbjuda helhetslösningar, strävar Hjalmarssons mot att alltid vara kundernas naturliga förstahandsval.

Vi anser att vår viktigaste tillgång är vår personal som vi förser med utbildningar och licenser enligt EU:s normer. Vår arbetsledning har riksbehörighet och EWS-utbildning inom tillverkning och montering av avancerade stålkonstruktioner (TR/stål). För oss handlar kvalitét om både hur vi jobbar och hur våra kunder upplever oss.

Vi på Hjalmarssons anser att KHMS, Kvalité, Hälsa, Miljö, och Säkerhet är högprioriterat i vår verksamhet. Vårt mål är att få en olycksfri och miljövänlig arbetsplats med ett bra arbetsklimat.