Vår nya Kvalité & Miljö ansvarig

Låt oss presentera Lars Nilsson som har jobbat hos oss i ca tre månader nu som kvalité & miljö ansvarig.

Han började sin karriär i arbetslivet som svetsare/plåtslagare under 10 år på varvet och andra företag i närområdet. Av någon än idag okänd anledning så landade han inom området kvalité 1985 och därefter har denna inriktning varit hans ledstjärna inom de olika branscher som han har verkat inom.

“Nu skall det bli jätte spännande att jobba inom den bransch där jag själv började 1974, mycket har säkert förändrats med åren. Jag ska ju även här på Hjalmarssons jobba med kvalitetsfrågor i rollen som kvalitetsansvarig”

Vad gör då en kvalité & miljö ansvarig?

Jo, Lars ska vara den sammanhållande länken internt gällande kvalitet & miljö relaterade frågor rent generellt. Vad som dock är jätteviktigt är att alla på Hjalmarssons gemensamt möjliggör en bra kvalité.

“Grunden i ett kvalitetsarbete är ju att följa gällande krav samt att bygga upp och säkra processerna så att man eliminerar risken för fel via ett förbyggande arbete, skulle det av någon anledning uppstå fel ändå så är det oerhört viktigt att man analyserar grundorsaken till det uppkomna problemet och tar fram korrigerande åtgärder för att säkerställa att inte samma problem uppkommer igen. Nöjda kunder är ju ett självklart mål som vi alla måste sträva mot!”

Lars bor och har bott i Sölvesborg under hela sitt liv, dock har det blivit en hel del resande i arbetet under åren. Fritid har han också, hans fru kallar honom ”sportnörd” och det stämmer mer än väl. Havet ligger honom varmt om hjärtat. Tänk er en solig dag på havet, en spännande fisketur då man förhoppningsvis hittar storgäddan som lurar i vassen!