Stålkonstruktion & byggsmide

Tågdepå Kärråkra – en samverkansentreprenad i två faser

Vårt stora uppdrag “projekt tågdepå i Kärråkra” är klart. Nu kan tågen rulla in för underhållsarbete/reperationer och sedan rulla ut igen för att tuffa vidare. Depån består av fem byggnader; verkstad med kontor, städbyggnad, hjulsvarv, en kombihall samt en städplattform, totalt 26 500 kvadratmeter.

Projektet var en samverkansentreprenad i två faser. NCC och Region Skåne  projekterade och planerade allt i fas ett från början till slut. Sedan övergick vi i fas två, till själva byggnationen där vi kunde hjälpa till. Den stora utmaningen i projektet var dess storlek, underleverantörerna, samordningen och det pressade tidsschemat.

Hjalmarssons har tillverkat och monterat samtliga stålkonstruktioner på cirka 700 ton. Allt från fackverk, lättdurk, räcke, grindar och motorer till trappor. Från start har det varit en projektledare på plats hela tiden för att kunna följa och kontrollera allt noggrant tillsammans med ett helt gäng medarbetare från Hjalmarssons. Nu är allt klart och alla är nöjda och glada!

Kontaktperson: