MEDARBETARINTERVJU – MATTIAS NILSSON

Hur länge har du jobbat på Hjalmarssons?

Ja det var en bra fråga, det måste var 2 år. Jag började januari 2021!

Vad är din roll på företaget? 

Jag började som svetsare på rörsidan och körde rörbryggor för dom stora projekten. Sen fick jag hjälpa till och arbetsleda killarna på tillverkningssidan i verkstan. Projekt som Husum, SPAjax och Mönsterås, rörbryggor alltihopa berättar Mattias.

Hur kan en dag på jobbet se ut för dig? Vad arbetar du med just nu?

Just nu är det projektledning för Mönsterås tillsammans med ett gäng andra konsulter. Hjälper till med de övriga projekten när jag hinner. Jag vill ha klart Mönsterås nu i april. Det är mycket pappersarbete och det är så jag fick en mer administrativ roll för att underlätta i projekten, försöka hålla ihop det med ordning och reda!

Några särskilda utmaningar du kan stöta på?

Det är nog att ha med folk att göra, det är så mycket olika människotyper och alla är olika. Man ändras och det är en utmaning att hitta rätt folk för jobben. Jag försöker att vara konsekvent i mitt jobbtänk men det upplever jag att många andra inte är. Man får kriga på i ur och skur.

Vad är det roligaste med din roll på Hjalmarssons?

Det roligaste är ju själva lösningsorienteringen, det händer ju mycket här. Ibland känns det som världen ska gå under och då börjar man att dra i det och finner ett ljus och så löser det sig. Ibland får man jobba många timmar för att bollen ska rulla, det blir ju en kick när man sen får ordning på problemet. Det finns alltid en väg framåt. Ibland löser sig kanske inte allt till 100% och då får man kompromissa menar Mattias.

Vad har du för intressen utanför jobbet?

Nu låter jag säkert kantig men då är det ju träning, personlig utveckling och renovering. Familjeliv såklart men tre ungar och uppfostran – 5, 4 och 2 år så det är slitsamt. Två små hundar finns också med i bilden.

Om du fick vara en annan för en dag, vem skulle det vara?

Jag skulle vilja vara mig själv fast ungdom igen och gjort andra val. Man skulle kunna varit mycket kunnigare och skött skolan bättre osv. Just då var allt för stunden och inga fast mål. Nu är det vår tur att lära våra ungar och då snackar vi utmaning skrattar Mattias!