MEDARBETARINTERVJU – MATS SVENSSON

Hur länge har du jobbat på Hjalmarssons?     

Sedan 99 svarar Mats snabbt och säkert, 24e året nu då. Jag började som praktikant och har sedan dess blivit kvar och är gärna det så länge man vill det!

Vad är din roll på företaget?

Mats första roll som praktikant fick han hjälpa till med lite av varje, då fanns det bara en hall och där sågade han material och lagade maskiner. Senare har arbetsuppgifterna varit att hålla ordning och reda ute på gården med material osv. Truckkörkortet har använts flitigt under åren och han har även agerat mekare och brandvakt ute på de närliggande bruken.

Sedan januari 2023 så ändrades Mats roll igen och han ansvarar nu för förråd/lager där svetsmaskiner och verktyg m.m. finns. Han tackade ja och är märkbart nöjd! När lastbilarna ska lossa och lasta hjälper han även till med det och har koll på när alla bilar ska besiktas/servas.

Hur kan en dag på jobbet se ut för dig?

Drygt 2 månader har gått sedan Mats fick sin nya roll på Hjalmarssons och först nu börjar han att landa i hur han vill ha det. Det krävs lathundar för att hålla ordning på allt. Det som hämtas på lagret ska antecknas, så många listor blir det. Mats berättar att han nu försöker att modernisera det hela digitalt i stället för papper och pärmar. Det blir mitt koncept säger han!

Vad arbetar du med just nu?

Mats visar ett gäng med QR koder som han skannar med telefonen så får han fram vilken produkt, hur mycket som finns i lager och när det behöver beställas mer. Detta kommer att underlätta mycket enligt Mats – mycket jobb nu men det lönar sig. Jag behöver aldrig oroa mig att något inte finns hemma eller att jag glömmer något säger Mats. När han inte organiserar så kan det bli till att laga någon sladd eller liknande, det varierar och han sköter sig mestadels själv.

Några särskilda utmaningar du brukar stöta på?

Jag tycker om nya utmaningar och med min nya roll blir det automatiskt det, svarar Mats. Vi blir avbrutna då två svetsare kommer och ska hämta ut grejer som ska antecknas. Sen fortsätter vi och Mats berättar att han trivs och tvekar inte för nya arbetsuppgifter eller utmaningar.

Vad är det roligaste med din roll eller på Hjalmarssons?

Att det alltid finns något att göra, att hålla sig sysselsatt. Måste hela tiden ha något att pyssla med annars blir det lätt tråkigt enligt Mats.

Vad har du för intressen utanför jobbet?

Jag gillar att fiska berättar Mats, både i hav och sjö. Det är skönt att komma ut och rogivande även om det inte nappar.

Mats berättar även att han har en samling väckarklockor som har utökats genom åren. Nu är det sällan jag hittar men köper om jag hittar någon. Han har drygt 40 stycken men som just nu är nerpackade. Alla klockor har olika utformningar och färger, de är som vattnet – rogivande när de tickar!

Okej, en helt annan fråga. Är du hund- eller kattmänniska?

Jag är nog mer hundmänniska och berättar att han skulle vilja ha en liten hund som kan följa med överallt, det hade passat mig bra säger Mats! Han kan tänka sig att ta hand om en omplacerad hund och säger att han ska hålla ögon och öron öppna framåt.