MEDARBETARINTERVJU – JOAKIM EKELUND

Hur länge har du jobbat på Hjalmarssons?

Joakim räknar högt; augusti, september, oktober, november, december, januari.

– Ja, nästan 6 månader och det verkar som jag får vara kvar säger han och skrattar!

Vad är din roll på företaget?

– Jag sökte till Hjalmarssons efter min anställning på Sjöräddningen och fick jobbet som Verkmästare men nu blev det lite annat. Min roll ändrades och jag blev erbjuden tjänsten som Produktionschef. Jag fick några dagar att fundera och tackade ja nu i dagarna. Det blir mycket men roligt säger Joakim.

Hur kan en dag på jobbet se ut för dig?

Joakim utgår från kontoret/verkstan och har främst övergripande kontroll på produktionen i hallarna och även en del andra projekt ute hos kunderna. Det blir mycket möten med killarna berättar han. Planering, genomgång och snabba beslut för att komma framåt.

Vad arbetar du med just nu?

Det är många projekt igång samtidigt. Joakim rabblar upp en mängd olika projektnamn och funderar på om han har glömt någon men konstaterar snabbt att det set ljust ut för året 2023 med kommande jobb som är inbokade.

Några särskilda utmaningar du kan stöta på?

– Utmaningen är främst ordning och reda, planeringen av jobben med deadline som ska hållas osv. Det är många moment som ska klaras av innan vi når målet och färdigt resultat. Man vill ju alltid ligga lite lite före säger Joakim men glimten i ögat!

Vad är det roligaste med din roll på Hjalmarssons?

– Att ta ansvar och vara en ”centrumfigur”. Tittar man på Hjalmarssons så är det ju ett gott ställe, alla hjälps åt och är glada menar Joakim.

Vad har du för intressen utanför jobbet?

– Då kör jag lite motocross/enduro, vi är ett ”gubbargäng” med egna maskiner berättar han. Med full mundering kör han bana på bla. Gotland. Joakim skrollar i telefonen och visar en bild på ett härligt gäng bredvid sina maskiner! Han berättar även att han har jouren idag som frivillig sjöräddare sedan 2011.

Okej, sista frågan. Vad skulle du ta med dig till en öde ö?

– Till en öde ö? Jag skulle nog haft med mig tändstål så man kan göra upp eld säger Joakim nästan lite svettig!