Vi söker en Svetsansvarig

Svetsansvarig

Har du erfarenhet av att leda och övervaka svetsprocesser? Är du duktig på att kommunicera såväl i tal som i skrift? Är kvalitet ditt viktigaste ledord? Vet du dessutom hur man delegerar ansvar och arbetar med kund i fokus och gillar lagarbete? Just nu söker vi en svetsansvarig till Hjalmarssonlaget!

”Vi är i en expansiv och utvecklande fas med mycket på gång. Det finns stora möjligheter att påverka beslut/riktning och fantastiskt kul att få vara med på resan och bidra med min erfarenhet och kompetens. Jag känner att jag utvecklas tillsammans med företaget.” – Kersti Svensson, Controller på Hjalmarssons

Dina huvudsakliga uppgifter i rollen som Svetsansvarig är:

 • att leda och övervaka svetsprocessen
 • att leda arbetet med certifiering samt bibehållen certifiering i ISO-3834 och EN-1090
 • att upprätta och granska svetsdatablad och nödvändiga instruktioner som berör svetsning och se till att de kontinuerligt uppdateras
 • att ansvara för val och tillsatsmaterial samt svetsutrustning och metoder
 • att granska kontrakt- och konstruktionsunderlag gällande svetsning
 • att planera och styra svetsning enligt kvalitetshandbokens anvisningar
 • att dokumentera svetsarbete enligt kvalitetshandbokens anvisningar
 • att vara företagets auktoriserade tillsynsperson vid svetsning och se till att interna och våra kunders krav på svetsprocessen efterlevs
 • att vara företagets representant och länk i svetsärenden mellan företaget och kund
 • att i samråd med produktionsledare vara behjälplig vid beredning av jobb inom svetsområdet
 • att tillse och upprätthålla svetskompetensen inom företaget

Utöver detta ska du arbeta så att kontinuerlig svetsutbildning genomförs, se till att svetsarprövningsintyg uppdateras samt vara lyhörd för nyheter inom svetsområdet. Vid behov ska du även delta i olika seminarier och fördjupningar inom området svets.

Du ska även vara ett stöd i produktionen och i montage i våra projekt i allt vad gäller svets men även i andra frågor som berör utrustning och produktivitet.

Vårt erbjudande till dig: 

Hjalmarssons är ett familjeföretag som grundades 1985. Efter många års erfarenhet kan vi erbjuda en bred kompetens inom våra olika affärsområden. Tillverkning sker i vår verkstad i Sölvesborg. Vi deltar normalt redan vid projektinitiering och kan åta oss helhetsåtagande från förstudie till leverans. Tack vare en spridd geografisk placering finns vi alltid våra kunder nära till hands. Hjalmarssons värnar om fortsatt entreprenörsanda och driver mot framgång utifrån våra gemensamma grundvärderingar. Hos oss har du möjlighet att växa som medarbetare, vi värdesätter mångfald och strävar mot jämställdhet och via vår laganda nå gemensamma mål.

Som person känner du troligtvis igen dig på följande:

Vi söker dig som har en teknisk utbildning och har tidigare erfarenhet från att vara svetsansvarig. Du vet hur man delegerar ansvar och arbetar med kund i fokus. Du har god förmåga att kommunicera på svenska såväl i tal som i skrift. Som person är du en lagspelare som utför ditt arbete på ett noggrant och kvalitetsmässigt sätt. Likväl som du kommer att tillhöra ett arbetslag så kommer du även att få arbeta en hel del självständigt. Det är viktigt att du trivs med detta samt att du trivs med att ha ett stort eget ansvar. Du är en driven person med framåtanda som har ett gediget tekniskt intresse. Att arbeta på ett kundorienterat sätt är något du trivs med och där angelägen om att göra kunden nöjd.

För att lyckas i tjänsten som Svetsansvarig bör du ha följande kompetens:

 • Teknisk utbildning och tidigare erfarenhet som svetsansvarig
 • Kunskap och certifiering motsvarande IWE, IWT eller IWS
 • Svenska och engelska i tal och skrift
 • Goda kunskaper i ritningsläsning
 • Goda grundläggande datakunskaper
 • God samarbetsförmåga

Det är även meriterande om du har/är:

 • Van vid och trivs med att jobba i lag.
 • Noggrann, prestigelös, nyfiken och ansvarstagande och gillar att arbeta i en föränderlig och snabbrörlig miljö där samarbete är viktigt.
 • Erfarenhet att jobba med digitaliseringsprocessen och nyfiken på digital utveckling och användning av IT-verktyg.
 • Erfarenhet av att hålla i presentationer och workshops

Vill du bli en del av Hjalmarssons?

Välkommen med din ansökan! Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde så snart som möjligt.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Malena Emeus, Verksamhetsutvecklare: malena@hjalmarssons.se, tel: 0702526179. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Varmt välkommen med din ansökan senast 29 februari!

Hjalmarssons förser utvalda kunder med kvalificerade produkter och tjänster inom stålkonstruktion, processrörs- och mekanisk installation samt underhåll.

Genom Hjalmarssons kundfokus, spetskompetens, erfarenhet, flexibilitet, soliditet, goda rykte samt förmåga att erbjuda helhetslösningar, strävar Hjalmarssons mot att alltid vara kundernas naturliga förstahandsval.

Vi anser att vår viktigaste tillgång är vår personal som vi förser med utbildningar och licenser enligt EU:s normer. Vår arbetsledning har riksbehörighet och EWS-utbildning inom tillverkning och montering av avancerade stålkonstruktioner (TR/stål). För oss handlar kvalitét om både hur vi jobbar och hur våra kunder upplever oss.

Vi på Hjalmarssons anser att KHMS, Kvalité, Hälsa, Miljö, och Säkerhet är högprioriterat i vår verksamhet. Vårt mål är att få en olycksfri och miljövänlig arbetsplats med ett bra arbetsklimat.