VI SÖKER EN PROJEKTCONTROLLER

Har du erfarenhet av att arbeta som Controller och har god analytisk förmåga att översätta finansiella resultat, söka svar och göra prognoser för framtiden? Har du dessutom lätt för att kommunicera och bygga nätverk och på ett enkelt sätt kunna översätta och förklara för resten av organisationen hur aktiviteter påverkar det finansiella resultatet och kan anpassa informationen till olika mottagare? Just nu söker vi på Hjalmarssons en controller för uppföljning av våra projekt.

”Vår vision är att bli marknadsledande i Sverige, vi är lösningsorienterade och duktiga på det vi gör och sätter alltid kunden i fokus.  “ – Alice Nilsson, Marknadsansvarig på Hjalmarssons

 

Din roll i Hjalmarssonlaget
Som Controller är du den som säkerställer och ansvarar för uppföljning och analys av finansiellt utfall jämfört med budget och prognos. Du kommer att arbeta i nära samarbete med våra projektledare och övriga medarbetare och agera som en intern rådgivare för att säkerställa hög kvalitet på mål och resultat. Om du vill utvecklas i din roll finns stora möjligheter att på sikt få agera ekonomichef för hela bolaget. Du kommer att rapportera till VD.

Dina huvudsakliga uppgifter i rollen som Controller är: 

 • Att ha det huvudsakliga ansvaret för all ekonomisk projektuppföljning hos våra viktigaste kunder samt arbeta nära våra projektledare och öka kunskaperna inom det finansiella området för att maximera vinsterna
 • Koordinera och leda hela prognosprocessen
 • Intern och extern rapportering
 • Att arbeta med att utveckla affären och skapa mervärde för våra kunder
 • Att arbeta med kvalitetsuppföljning i alla led i våra olika projekt.
 • Stötta med och kvalitetssäkra beräkningar vid projekt, investeringar etc.
 • Förbättra våra processer, strukturer och verktyg kring ekonomistyrning
 • Annan löpande rapportering och kalkylering kring nyckeltal

 

Vårt erbjudande till dig 
Hjalmarssons är ett familjeföretag som grundades 1985. Efter många års erfarenhet kan vi erbjuda en bred kompetens inom våra olika affärsområden. Tillverkning sker i vår verkstad i Sölvesborg. Vi deltar normalt redan vid projektinitiering och kan åta oss helhetsåtagande från förstudie till leverans. Tack vare en spridd geografisk placering finns vi alltid våra kunder nära till hands. Hjalmarssons värnar om fortsatt entreprenörsanda och driver mot framgång utifrån våra gemensamma grundvärderingar. Hos oss har du möjlighet att växa som medarbetare, vi värdesätter mångfald och strävar mot jämställdhet och via vår laganda nå gemensamma mål.

 

Som person känner du troligtvis igen dig på följande:
För att lyckas och utvecklas i rollen behöver du ha en proaktiv och affärsdriven framtoning men också vara strukturerad och analytisk som person. Vi söker någon som kan utmana och coacha organisationen så att vi gemensamt kan leverera projekt med lyckade resultat. Du kommer att ha många kontaktytor så din sociala förmåga att knyta kontakter och skapa förtroende bland medarbetare och kunder är a och o.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet där driv, tålamod och humor kommer att komma väl till pass!

För att lyckas i tjänsten som Controller bör du ha följande kompetens:

 • Akademisk examen inom ekonomi
 • Erfarenhet av att arbeta med metodiskt kvalitetsarbete för att förbättra kundupplevelse
 • Erfarenhet som controller med fokus på projekt och planering
 • Har ett siffersinne och tycker om att arbeta nära verksamheten
 • Vana att arbeta med affärs- och BI-system och kunna agera kravställare på dessa
 • Vana att arbeta i O365-miljö med stort intresse för att systematisera och förbättra

Det är även meriterande om du har/är

 • Vana vid och trivas med att jobba i lag
 • Noggrann, prestigelös, nyfiken och ansvarstagande och gillar att arbeta i en föränderlig och snabbrörlig miljö där samarbete är viktigt
 • Erfarenhet att jobba med digitaliseringsprocessen och nyfiken på digital utveckling och användning av IT-verktyg
 • Erfarenhet av att hålla i presentationer och workshops

 

Vill du bli en del av Hjalmarssons?
Välkommen med din ansökan! Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde så snart som möjligt.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Malena Emeus, Verksamhetsutvecklare, malena@hjalmarssons.se, tel: 0702526179. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum 20190915.

Varmt välkommen med din ansökan!

­

Hjalmarssons förser utvalda kunder med kvalificerade produkter och tjänster inom stålkonstruktion, processrörs- och mekanisk installation samt underhåll.

Genom Hjalmarssons kundfokus, spetskompetens, erfarenhet, flexibilitet, soliditet, goda rykte samt förmåga att erbjuda helhetslösningar, strävar Hjalmarssons mot att alltid vara kundernas naturliga förstahandsval.

Vi anser att vår viktigaste tillgång är vår personal som vi förser med utbildningar och licenser enligt EU:s normer. Vår arbetsledning har riksbehörighet och EWS-utbildning inom tillverkning och montering av avancerade stålkonstruktioner (TR/stål). För oss handlar kvalitét om både hur vi jobbar och hur våra kunder upplever oss.

Vi på Hjalmarssons anser att KHMS, Kvalité, Hälsa, Miljö, och Säkerhet är högprioriterat i vår verksamhet. Vårt mål är att få en olycksfri och miljövänlig arbetsplats med ett bra arbetsklimat.