HJALMARSSONS STÖTTAR VASA

Vi på Hjalmarssons i Sölvesborg har fått i uppdrag genom en upphandling att bygga skeppet Vasas nya stöttning. Uppdragsgivare är Statens maritima och transporthistoriska museer (SMTM).

Den stödvagga som skeppet Vasa på Vasamuseet vilar i idag klarar inte längre att stötta skeppet på ett bra sätt. Vasa kommer därför få en ny stöttning i form av en ny yttre stödvagga och ett inre skelett, allt i stål. Den nya stöttningen baserar sig på många års forskning och kommer hjälpa till att bromsa skrovets rörelser och säkra bevarandet av skeppet på lång sikt.

Det prestigefyllda uppdraget innebär att Hjalmarssons ansvarar för att under 3–4 år leverera en ny stöttning för skeppet Vasa. Med en gedigen erfarenhet och teknisk expertis kommer Hjalmarsson att arbeta tillsammans med projektteamet på SMTM för att garantera att varje aspekt av detta historiska uppdrag hanteras med noggrannhet och dedikation.

– Vi är stolta över att ha blivit valda för detta viktiga uppdrag att stötta och bevara skeppet Vasa. Vår passion för hållbarhet och högkvalitativa konstruktioner kommer att ligga till grund för vårt arbete under de kommande åren. Det är en ära att få vara en del av bevarandet av detta historiska kulturarv, säger Fredrik Andersson, VD och Marknadschef för Hjalmarssons.

För frågor:

Fredrik Andersson, VD och marknadschef på Hjalmarssons, telefon 0456-42005, e-post fredrik.andersson@hjalmarssons.se

Om Hjalmarssons:

Familjeföretaget Hjalmarssons grundades 1985 och erbjuder bred kompetens inom sina affärsområden – stålkonstruktion och byggsmide, industrirör, licenssvets, VVS, industriservice och skärande bearbetning.

Foto: Anneli Karlsson, Vasamuseet/SMTM.


Foto: Maria Skuldt, Vasamuseet/SMTM.